Τρίτη 23 Αυγούστου 2011


Προς το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών 
Α/θμιας  Εκ/σης  Ηλιούπολης
  Ηλιούπολη , Νοέμβρης  2005                                                     
Υπόψη  του προέδρου

      Στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Συλλόγου  συζητάμε ενεργά για τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων  μόνιμων  και αναπληρωτών καθώς και όλων των ειδικοτήτων στη  δημιουργία «Πολιτιστικών ομάδων» με σκοπό την καλλιέργεια των «Γραμμάτων και των Τεχνών» καθώς και την προαγωγή των σχέσεων των μελών του συλλόγου μέσω αυτών , με έμφαση στη Διδασκαλική Πρωτοπορία στα Πολιτιστικά κινήματα του τόπου μας.
      Όλες οι «ιδέες» είναι εφαρμόσιμες , αρκεί να συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ενδιαφερομένων και προσώπων που θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Θεωρείται απαραίτητη η σύσταση εντύπου, όπως θα αναγράφονται τα στοιχεία όλων των μελών , όπως επίσης τι ενδιαφέρει τον καθένα γύρω από την τέχνη , το θέατρο, το χορό , το τραγούδι , ζωγραφική, animation, φωτογραφία κ. ά. Είναι χρήσιμο να αναφέρεται εάν υπάρχει σχετική εμπειρία γύρω από κάθε τομέα από ατ παραπάνω.
Οι αιτήσεις θα συγκεντρωθούν , θα εκτιμηθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων και θα ακολουθήσει η υλοποίηση του προγράμματος που θα επιλέξει κάθε ομάδα με τους συντονιστές της.
      Μια Συντονιστική Λέσχη θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα υλοποίησης των στόχων.
      Επίσης θεωρείται χρήσιμο να ενημερωθεί το Γραφείο Εκ/σης και οι σχολικοί σύμβουλοι στα πλαίσια μιας επισημότερης θέσης του Συλλόγου απέναντι στα θέματα αυτά.
      Όπως καίρια θεωρείται η στάση των Δ/ντων κάθε Σχολικής Μονάδας στην «φιλική προσέγγιση» του θέματος και της διάδοσης αυτής της «ιδέας» για ελεύθερη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόντων.
      Θα είχε σημαντικότερο νόημα , εάν υλοποιηθεί η ιδέα ,να μεταδοθεί ως κίνηση στην εκπαιδευτική μας κοινότητα , παράλληλα με τη συνδικαλιστική  δράση του Συλλόγου στην ενεργοποίηση  όλων των δυνάμεων ψυχικών και πνευματικών  που χρειάζεται ο κλάδος μας σε μια προσπάθεια διαρκούς ανανέωσης και αναζήτησης νέων  «πόρων»  για την αναβάθμιση της Παιδείας μας.

ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ