Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ηλιούπολη, 6-9-2011

            Βρισκόμαστε προ των πυλών για την έναρξη του Νέου σχολικού έτους 2011-12 με άδεια τα  χέρια.. .και την ψυχή γεμάτη αγωνία γύρω από τον προγραμματισμό και τη λειτουργικότητα του «Νέου –παλιού σχολείου».
             Είναι διάχυτη η  απαισιοδοξία ότι  και πάλι δε θα δούμε κάτι διαφορετικό  από τις προηγούμενες χρονιές να ανατέλλει   στο  χώρο της «εκπαίδευσης».
            Ωστόσο αντί να ψάχνουμε για δικαιολογίες και για υπεκφυγές για το «τις πταίει» αυτή τη φορά και επτωχεύσαμε ,
αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια του τύπου «η γνώση στο χαρτί»  ,
 αντί να καταναλώνουμε πόρους και ενέργεια μπροστά στα  «άψυχα φωτοτυπικά» που δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει μέχρι να καούν τα φώτα τους ,
  αντί να αναρωτιόμαστε τι θα έχουν τα DVD που προαναγγέλλει η δ/νση του υπουργείου αφού κανείς δεν γνωρίζει για τη χρήση τους ,ούτε για κατ΄ οίκον εργασίες , ούτε καν σαν «παρουσίαση» μέσα στη σχολική τάξη ,
αντί να ρίχνουμε το βάρος στην πλάτη του δασκάλου  που έχει και να προετοιμάσει ,ακόμη, να ελέγξει , να εφαρμόσει το πρόγραμμά του , να φροντίσει την τάξη του, την οικογένεια του , να ισορροπήσει  την οικονομική και σωματική του κατάσταση με την πτώχευση που έχει επέλθει και όλα αυτά τα ασύλληπτα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας και στον μικρόκοσμο που μας περιβάλλει απλά και μόνο για  να αναπαράγει αυτό το «σύστημα».
Δώστε επιτέλους ένα «μαθητικό κουπόνι» σε κάθε μαθητή για τις ανάγκες της τάξης που παρακολουθεί  και τις ανάγκες κάθε μαθήματος , όπως δικαιούται κατά βάση και για όλες τα μαθητικά χρόνια αυτός κι η κάθε ελληνική οικογένεια από ένα αντίστοιχο «μαθητικό επίδομα» που η ίδια  από το υστέρημα της και τη φορολογία της υποστηρίζει μεν «τη δωρεάν εκπαίδευση» των ελληνοπαίδων. Αυτό ,εξάλλου μπορεί να αποτελέσει και μια ανάσα στο χώρο του βιβλίου και του τομέα εκπαιδευτικού υλικού της οικονομίας μας μεσο- και μακροπρόθεσμα .
Έχετε κάθε υποχρέωση να υποστηρίξετε το ελληνικό εκπαιδευτικό μας σύστημα με ένα τρόπο όπως ταιριάζει σε κάθε αξιοπρεπή πολιτική κατάσταση και συγκυρία και με μια σωστή πολιτική διαπαιδαγώγησης της αισθητικής μας και της νοημοσύνης μας.


Μετά τιμής ,